Biografie

Hier vind je het hele verhaal van helemaal in het begin tot nu!

BANDIT werd geboren op 11 april 1972 te Roeselare.

Van in zijn jeugdjaren kon men al merken dat Bandit muzikaal talent in zich had, hij kon zich uren bezighouden met een muziekinstrument. Had gevoel voor ritme, en bleek ook over een mooie stemklank te beschikken.

Toen de karaoke z’n intrede deed in Vlaanderen was dit het uitgelezen moment om te zien wat hij met die stem kon. Door de wekelijkse bezoeken aan karaoke-bars kwam Bandit in contact met een producer. Die zag kansen voor Bandit.

Na een aantal ontmoetingen kwamen ze tot de conclusie om er alles tegenaan te gooien om Bandit een plaats te geven tussen andere artiesten.

Dankzij de countryinvloeden van Bandit begon zijn producer (Onadisc) zich te verdiepen in dit soort muziek, begon te componeren met als resultaat “The Linedance”. Er waren in het verleden al samenwerkingen geweest met het productiehuis van Will Tura, zo werd het nummer voorgesteld aan Will die het meteen zag zitten om dit nummer uit te brengen. Het werd een succes! Ondertussen zong Bandit het nummer met een warm  Amerikaans accent.

THE TURA SONGBOOK

Toen begon de idee te groeien om iets te doen met de nummers van Will, hij had toch heel veel goeie en sterke nummers.

Na overleg met Will en Jean Kluger was de kogel door de kerk, er mocht een album worden opgenomen  met allemaal nummers van Will in het engels vertaald. Er werd samengewerkt met de Nederlandse producer Jaques Verburgt   Het album “The Tura Songbook” werd enorm goed onthaald, het kreeg aandacht op de radio en haalde zelfs de hitparade!

Er werden interviews gedaan samen met Will waaruit mocht blijken dat Will bijzonder trots was op het album. Toen het album een aantal weken in de winkel lag kwam het voorstel dat Bandit meekon met Will tijdens de concert tournee  als special-guest. Wat natuurlijk een hele eer was om dit te kunnen en mogen doen! Het was een heel leerzame periode.

De vraag om een vervolg op het album bleef niet uit, we konden dit toch niet negeren. Zo kwam “The Tura Songbook II”, ook dit album   kon   op veel aandacht rekenen net als het eerste. Will Tura was onder de indruk van het nieuwe album,   wat Will zei gaf ons vertrouwen. Er werden dan nog 2 albums met werk van Will uitgebracht.

Daarbij kwam het goede nieuws van Will dat Bandit een tweede keer mee kon tijdens de nieuwe concert tournee! En daar waren we bijzonder blij om.

Later was Bandit ook te gast in de Ethias Arena ter gelegenheid van “Tura 70”.

QUALITY STREET 

De samenwerking met Will was voor Bandit een opening naar grote publiek, na twee jaar werd de tijd rijp om Bandit te gaan voorstellen met eigen werk. Het is de bedoeling om Bandit te profileren als een mainstream artist omdat zijn stem zoveel facetten heeft, hij kan heel veel stijlen aan. Er werd beroep gedaan op internationale songwriters om songs te gaan schrijven. We kregen de medewerking van onder andere Barbara Orbison, Guy Johnson (Status Quo), Winston Seila, John Belland (Flying Burrito Brothers) ect… Resultaat: “Quality Street” een klassevol album met internationale uitstraling!

ORBISONGS

Na “Quality Street” was het duidelijk welke stijl er op Bandit z’n lijf is geschreven.   Songs in de stijl van Roy Orbison, na contact te hebben gehad met de vrouw van Roy Orbison werd niet lang getwijfeld om een album op te nemen met herwerkte nummers van Roy en paar nieuwe songs in de stijl van Roy maar op en top Bandit! Alweer een album om U tegen te zeggen! Wat onmiddellijk opviel was een bepaalde gelijkenis tussen de stem van Roy en die van Bandit.

Beiden bezitten dat unieke, diepwarme stemgeluid en net als Orbison weet Bandit zijn publiek kippenvel te bezorgen wanneer hij moeiteloos die typische hoge tonen haalt.

WAY BACK HOME

Er werd ook een single met clip gemaakt “Way back home” ten voordele van Child Focus die dit jaar 10 jaar bestond,  we hebben dit samen kunnen realiseren dankzij de medewerking van 12 bekende Vlamingen, de clip werd over gans Vlaanderen afgespeeld. Een warm initiatief die het mooie bedrag opleverde van meer dan 4600 €.

WHEN TO LET GO?

Een album met daarop heel wat muzikale pareltjes zo vinden we o.a. The Letter, de sfeermaker “You’ll Never Walk Alone”, het zeer indrukwekkende “An American Trilogy” enkele nummers van the man in black : Roy Orbison, en het vooral romantische “Besame Mucho” op dit album.

 

NO COMPROMISE

Een album waar Bandit zelf 4 nummers heeft gecomponeerd. De titel “No Compromise” klinkt dan ook als een eerlijke lijfspreuk van een man die je in je hart sluit zodra je hem hoort…“No Compromise” is een muzikaal document dat je je voor het leven aanschaft omdat sterke emoties, vertaald in goeie songs vandaag de dag zo zeldzaam zijn.

ORBISONGBOOK

De liefde voor het werk van Roy Orbison kan Bandit niet loslaten, opnieuw verdiepte hij zich in de wonderlijke songs van Roy, dit nogmaals in samenwerking met Barbara (de vrouw van Roy) werd gezocht naar geschikte nummers, Een album waar Bandit zijn ziel in heeft gevonden “A tribute tot the man in Black” “The Big O” Roy Orbison, hij componeerde een ode aan Roy “Song For Roy” waarin hij oprecht verwoord hoe diep zijn respect is voor man.

FATHER & SON

Dit album is ontstaan door stil te staan bij de relatie tussen vader en zoon, de herkenbare dingen vanuit je jeugd wanneer je zelf vader word. Het opgroeien en het loslaten. Het album werd verder aangevuld met passende songs.

PURE

“Pure” is een album die Bandit met veel plezier en innerlijke voeling heeft gemaakt. Als onafhankelijk productiehuis en studio heeft hij de kans om zijn creativiteit bot te vieren, en zijn ideeën de vrije loop te laten gaan Het zoeken naar een geschikte titel is meestal iets lastig, maar toen hij erover nadacht bleef zijn gevoel over het album steeds naar boven komen… Het album kreeg de titel “Pure” wat betekent “Puur”, puur is voor hem wat muziek moet zijn. Live opnames met topmuzikanten, alsook de pure vorm van zingen.  Voor een artiest zijn deze elementen heel belangrijk, maar tegelijk ook een voorrecht om dit te kunnen realiseren.

POKERFACE

Een album in de intussen gekende “Bandit” stijl. Elk nummer met een persoonlijk verhaal. De song “Pokerface” is een eigen nummer dat is ontstaan na een bezoek in een casino waar hij zijn geluk wou testen, helaas….

Van deze song is ook een heel toffe clip opgenomen die bijzonder goed word gesmaakt!

Het album “Pokerface” is vervolledigd met typische songs in style of Bandit.

DUETTEN MET MIEKE

Na een toevallige reeks samen in De Kaasboerin hebben Mieke & Bandit elkaar muzikaal gevonden, al heel snel groeide het idee om een drietal duetten op te nemen, dit met een warm en innemend resultaat! Momenteel staan ze in alle Belgische hitlijsten en kan je hen aan het werk zien op o.a Ment TV, horen op Radio 2 en op vele radiozenders.

Ze hebben dan ook heel verdienstelijk een “Loftrompet award” gewonnen! Dit smaakt naar meer hé.

NOOIT MEER OORLOG 

EEN UNIEK SAMENWERKING…. Mieke, Bandit en Oscar Harris isw met het Kinderkoor de Fonteintjes uit Passendale

Op 11 november  2018 herdenken België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Australië, Canada, India, Nieuw-Zeeland, Newfoundland, Zuid-Afrika, Portugal en de Verenigde Staten van Amerika, het feit dat honderd jaar terug de “Grote Oorlog”, 1914-1918, eindigde.

Elke oorlog hoe groot of klein ook kent in feite alleen maar verliezers. Ruim vijfendertig miljoen slachtoffers, waaronder soldaten en burgers, waren er te betreuren aan geallieerde en centrale zijde.

Op de talrijke begraafplaatsen  en erevelden  overal in Europa liggen de stille getuigen. De witte stenen vormen een oneindig lange rij als in het gelid staande soldaten, een trieste   herinnering aan die verschrikkelijke jaren.

Muziek heeft door alle oorlogen heen altijd een belangrijke plaats ingenomen. Het zorgde voor een beetje houvast in bange dagen. Voor soldaten en burgers brachten zangers en zangeressen soms een sprankeltje hoop en zorgden ervoor, het moreel hoog te houden. Zo was het in de oorlog en zo is het vandaag nog altijd. Overal in de wereld zijn er brandhaarden en staan legers tegenover elkaar. En ook nu zijn er nieuwe slachtoffers.

Speciaal om al die soldaten en burgers te gedenken brengen Mieke, Oscar Harris en Bandit,  hierbij een muzikaal eerbetoon.  Opdat we niet mogen vergeten.

HEARTBEAT

Alles begon met een toevallig gesprek over “je bent straks jarig”… Bandit stond er vooraf niet echt bij stil, maar ineens was het een inspiratie om daar een song over te schrijven, we worden allemaal ouder en denken niet altijd dat we minder jong zijn. Toch kunnen het soms wel afleggen tegen de jonge mensen rond ons heen.

Na het componeren van deze song heeft hij zich opnieuw laten volgen door zijn muzikaal hart om er een mooi en oprecht album van te maken.

BANDIT is nog lang niet uitgezongen! Hij gaat er onvermoeibaar mee door! Dit zoals we van hem gewend zijn!

Hij blijft een artiest voor een grote doelgroep die muziek waardeert in z’n pure vorm, bloedeerlijke muziek met een krachtige stem, en als het moet rot sentimenteel! Hij weet menig publiek en organisators hun muzikale smaakpapillen te bekoren.  We zullen er in ieder geval alles aan doen om het goede werk verder te zetten, we weten dat we altijd op jullie steun en medewerking kunnen rekenen. Waarvoor dank!